Kommer inte på någon rubrik idag

Nu så är nästan flytten helt klar... måste bara få upp alla mina kläder, lär ta några dagar men har bara fram till onsdag på mig. Det får jag klara! flyttstädningen måste man även få till, pappa och Emma, min lillasyster ska hjälpa till. I lägenheten som vi har flyttat till så får jag en egen hall och badum m.m är så skönt. Lite eget space är aldrig fel var rätt jobbigt innan då jag och min lillasyster fick dela rum när hon var här varanan helg. Men jag älskar henne endå. Emma och jag bråkade som sörren idag när vi skulle resa upp min loftsäng men tillslut gick det. Allt går bara man vill har jag fått lära mig under de senaste åren och man blir starkare av allt också som är svårt. Vad kalt det har börjat bli nästan vantar på innom hus behöver man men några blåa läppar har jag inte fått än denna höst och det är toppen, är lite svårt att måla över det med läppglans. Tror inte att jag har sagt det tidigare men jag är missbrukare av läppglans, gör av med ett  yucie tube läppglans från lancome och ett läppglans från victoria secret varje vecka är lite små dyrt men behöver man det så behöver man det. Nu ska jag fixa till lite grejer på nättet, ni får ha det bra!

Fuck

Fuck, fuck och fuck fy tusan vad jobbigt det är att flyta, höll på i tio timmar idag. är helt slut! Fast den nya lägenheten en trappa upp är mycket finnare fast att den vi har bott i tidigare har varit fin... min pappa är som han är. Men jag älskar honom!

tjoho

Nu har jag fikat med Caroline från Elineberg, det blev Ebbas varma macka. Jag har shoppat ögonskuga från Lumene och nagellack från mavlava i färgen Hong kong. Det är en super fin färg som min lillasyster har haft så jag härmade henne fast hon har en fetish för nagellack så hon har alla färger man kan tänka sig... får väll börja bli som henne, rätt snuggt att kunna matcha nagellack med klädet. Har varit dålig på det tanke på att mina naglar har varit über korta men nu ska de få börja växa ut, vill chocka alla i min närhet att jag också kan ha långa fina naglar. Det är skönt att jag jag är ledig på fredagar, har redan läst den kursen vi har nu i grafisk kommunikation oc har fått finfint betyg i det. Detta komemr innebära att jag har en lugn dag inför helgen då jag kan fixa med allt och planera allt i tid fast får se hur det blir med den saken då jag är hopplös på tidsplanering och är världens största tidsopptimist.  

Fem fest Isa tokig

Nu har jag tjänat ihop fem hundra kr på att sitta barnvakt i tre timmar hos en familj i Jonstorp, känns kanon bra. Nu kan man inhandla lite nya kläder inför alla fester i höst! Oh vad jag längtar till det, riktiga fester där klädkoden är finfint. Jag har fått reda på nu att min vän Isabella som har bott i Lund ett bra tag ska flytta till Helsingborg med sin pojkvän. Riktig fin takvåning är det... kom på att jag kan ju utnytja det när jag ska vara kvar sent i stan och ska vara i skolan dagen efter. Vänner är bra att ha. Börjar bara bli lit tokig på alla i skolan som vet om mitt galna privat liv... de tycker det är rätt kul att diskutera det lite var som i skolan så att alla hör det... men man får väll stå för allt bus m.m som man hittar på. Det gäller ju att passa på innan man börja rosta haha


Glad!

Vilken dag! Jag har gjort allt och ingenting hur det nu går ihop. Fått gjort alla läxor, grymt stolt över mig själv. Hm fast att alla ändå skulle vara klara tills i morgon. Jag har slarvat bort två timmar med att sova för att jag går runt och är mega trött på grund av min jäkla låga puls som verkligen måste gilla att terrar mig, jag som är så snäll. Eller inte. Jag har snackat med min bästa Amanda rastafari vän hon är helt underbar go. Vi har inte hunnits träffas på ett tag fast i nästa vecka ska det bli ordning på det. Vi hoppas på att jag får börja träna då så att jag kan tvinga med henne på att gå till Mölle för jag behöver bräna lite kalorier och få lite mer muskler inte för att jag har så mycket att klaga på när det gäller min kropp men lite mer muskler är aldrig fel så länge man inte blir biff. Plus att det är lite spännande att gå med henne och vi har vårans lila hemlighet... bed and breakfast skylten. Mer detaljer borde jag inte gå in på... vill inte få snuten på mig haha Nä så farligt är det inte, det har blivit en kul grej helt klart. Jag har pratat med mamma i telefon idag det var skönt att höra att hon måde bättre för hon har haft fult upp på jobbet sen hon blev marknads ansvarig på ett företag. 

Jag har märkt att när någon i ens egen närhet mår sämre mår jag själv dåligt av det. Men det är nog rätt vanligt. Det beror väll på att man bryr sig om personen i fråga och vill den väll. Jag brukar även kunna få dem att må bättre har en tendens till att vilja lösa problem vilket jag är bra på om man få lov att vara självgod... Fast det får man ju inte lov att vara i detta land, förlåt att jag glömde bort det! Men jag tänker vara det man ska vara glad över sina bra egenskaper. 

I morgon ska jag läsa franska i två timmar och en halv timme. Därefter blir det att åka till Jonstorp för att vara barnvakt till två små söta pojkar. 

Nu ska jag bara kolla lite mail och städa i lägenheten sen blir det att lägga sig i den nybäddade sängen och sova sött!  

Kärlek

Jag vill vara kär, jag saknar det så mycket. Det känns som jag har så mycket av saker och ting och jag har många underbara vänner men jag har ingen att dela mitt liv med på det sättet. Jag vill bara finna den känslan att vara kär. Det var längesedan nu. Men jag har svårt att bli kär, det är precis som att jag är rädd för att låta någon komma så nära mig. Men det är konstigt för jag brukar kunna lite på människor. Men är nog mest rädd för att bli ensam igen. Mitt förra förhållande var ett riktigt dröm förhållande, allt fungerade så bra men han var tvungen att flyta utomlands och vi insåg att det inte skulle funka att vara tillsammans. Vi båda har känt att det har varit tufft. Men den senaste tiden har jag insett att jag har kommit vidare och lämnat det bakom mig. Men det är svårt att finna kärlek för man ska inte vara kär i kärleken man ska vara kär i en person. Jag hoppas att jag en dag kan göra det.    


Gah

Ah den dummaste nyheten för denna dag är att jag har införskaffat mig ett dumt jäkla träningsförbud för resten av veckan... Fast frågan är om jag som människa kommer att klara av det. Jag gillar inte låg puls!


Jag ska tydligen vara klen i höst!


Jobb och vad jag vill ha nu

Ska snart i väg på ett jobb i Jonstorp, det kommer att bli toppen för jag behöver tjäna ihop lite mer pengar nu... de bara försvinner som smör i solen. Jag träffade på en kille idag när jag kom ut från sjukhuset. Vi pratade på en hel del tills jag kom på att jag behövde gå tillbaka till skolan. Han frågade om mitt nr men jag tog hans... får se om jag ringer!? Men det känns som att allt jag ger mig inpå blir oseriöst och det vill jag egentligen inte... Jag vill ha något seriöst nu men det verkar inte som att det vill gå vägen för mig. Jag vill bara hitta den rätta att leva med. Hm det är klurigt.


Godis

Har precis kommit hem, det är skönt. Dagen blev inte som jag riktigt hade tänkt mig. Jag jobbade över i tre timmar med Noa för att kunna sammanställa de enkäter vi hade delat ut om svordomar, skällsord och könsord. Sammanlagt blev det 60 stycken att gå igenom med tolv frågor på varje enkät. Var rätt tufft men det var kul att se hur folk resonerar kring de orden och hur de använder sig av dem. Ungefär 50 % använder sig mycket av de orden medan resterande 50 % går i mot de orden. Jag och Noa var totalt slut efter det så vi gick en runda på stan och babblade på en massa om helgen och om alla intriger som förekommer just nu på skolan och runt om haha. Vi köpte godis på tasty house och åt det i regnet. I samhälle förberedde vi oss i gruppen till att hålla redovisningen om Hizbollah på onsdag. Gick väldigt bra och jag tog tag i upplägget för det och alla blev nöjda. Gillar att organisera och hålla koll på saker och ting. Jag och Walter ska öppna up redovisningen med att allmänt gå in på vad Hizbollah är för något och sen ska vi ställa frågor till de andra i gruppen som sitter bland de andra i klassrummet som ska ställa sig up och prata om de frågor som de har blivit tilldelade. Jag ska även ta slutledningen, det kommer att bli toppen.


Jag och Noa jäklades med vår tuffa men underbara svenska lärare idag genom att lägga alla papper från enkäterna i ett kuvert och skriva en vänlig hälsning på det till honom. Få se hur han reagera på det i morgon haha


Tänker anmäla mig till FN-rollspelet som skolan ska vara med i, det är i Kristianstad. Jag hoppas att jag blir uttagen för det skulle bli en spännande utmaning. Gillar min samhällslärare kommentar om det hela  - Ni kommer knäcka dem de är ju bara en massa bönder!  


Skulle ha ätit middag hemma hos mamma för att hennes man Uffe fyller 47 år idag. Men känner att jag inte orkar det och han har redan fått en bok av mig, mamma sa att vi ska ta det den helgen då bara jag ska vara hos dem för att mysa.


Trevlig dag!

Nu har jag plattat mitt hår så att det är finare än vanligt! Fick gå upp en halv timme tidigare men vad gör det!? Jag känner mig på toppen humör och det är perfekt för denna dag då jag bara har två lektioner i skolan och därefter ska jag hem och plugga lite allt möjligt. Lektionerna är i dag samhälle B och idé- och lärdomskunskap. Vi jobbar just nu i grupp i samhälle B där målet är att vi ska redovisa inför klassen om en terrorgrupp. Det kanske blir en lunch med mamma idag om jag har tur... har inte lunchat med henne på över en vecka. Det är så mysigt när det bara är jag och mamma så att vi kan sita och snacka massa skit nä men bara prata om allt. Ska försöka få hem Amanda hit till mig så att vi kan baka kladdekaka.

Nu ska jag äta!  

Hezbollah, frukost, sova, kyckling och film.

Nu har jag hittat lite fakta om Hezbollah, känns skönt att ha gjort det. Har även hunnit med att duscha håret fast ush vad läskigt när jag skulle ta handuken fick jag en chock det klättrade en spindel på den. Jag har spindelfobi och som jag skrek, är inte rädd för något förrutom spindlar. Har redan dödat fem stycken idag borde et inte räcka!? Men så blir det väll om man bor i det gamla stadshotelet i Höganäs. Det är över 100 år gamalt.

Jag har lärt mig vad äta frukost är idag, är stolt över mig själv. Har inte gjort det på flera år! Nu har jag bestämt mig för att det ska bli en rutin, ett glas proviva jordgubbe med en macka fröig med rökt Emil skinka. Det känns som att man får bättre energi av det. 

Tänkte platta håret i morgon för jag fick väldigt många komplimanger när jag hade gjort det i fredags och jag trivs bättre med det. Men efter en halv dag blir det vågigt men det är snygare än mina egna lockar.
 
Känns som att jag kommer sitta uppe hela natten, har sovit innan i kväll i två timmar. Gillar att kunna göra det och sen vara super pigg efter det. Vad jag är positiv i kväll. Toppen! 

Idag har jag lärt min kära fadder att äta kyckling, gjorde gorgonzola fyllda majs kycklingfile och lindade in dem i bacon. Stekte de först och lade sedan in de i ugnen i en form med soya cuisine och serverade det med ris. Blev riktigt jumi. 

I skolan håller vi på med att göra film och nu vet jag vad min ska handla om, mellan två världar. Kommer nog bli skit bra. Får lägga upp den ppå youtube när den blir klar så att alla kan få se den. 

Nu blir det att återvända till att plugga.  

På fot igen!

Jag får be om ursäkt för att jag inte har uppdaterat bloggen på ett tag, har haft fullt upp den senaste tiden med allt. Skolan min tar på mina krafter och jag märker att jag inte har lika mycket energi som vanligt, vad det beror på har jag ingen aning över.  Men det får bli ordning på det för jag ska vara den piggaste människan i världen ju haha

I fredags var jag på Liseberg med skolan och det var grymt skojigt. Men att trycka ner sig med fem andra varav tre killar i en flumriderstock kan inte bli mer än dyngblöt. Fick sitta i bara klänning på bussen hem men det fick gå för den gången jag är inte den som är den. Eller som någon sa i skolan att jag faktiskt kanske är den som är den hm tror nog inte på det själv.  Men jag kanske inte borde vara så självgod eller det är kanske just det man måste vara i dagens samhälle för att komma någonstans. Det vill ju jag, vill inte stanna kvar i lila Höganäs i Skåne vill upp till Sthlm där jag är född och plugga vidare och leva mitt liv ännu mera, clubbat nere i Malmö upplevt Valborg i Lund vilket resulterade i ett jack i pannan efter att ha gått in i en järnbox och märkte det inte förrän jag vaknade upp dagen efter, suppit mig full flera gånger här nere, klättrat på Kullaberg, skejtat med höggklackade skor och ramlat, raggat på bartenderna här  och bivit uppraggad, shoppat överallt i skåne och upplevt skog och natur här vilket innebär sova en vecka i skogen utan något alls med några vänner, åkt flotta efter en motorbåt i Öresund, varit på lyxiga privatfester, gjort galna saker som jag inte ska gå in på, festat och levt lyxliv i Båstad varje sommar. Listan kan göras lång, men vill kunna lägga till fler grejer. För jag vill ha gjort allt och lite till. Vill inte bli en gamal gnällig kärring när jag blir gamal för att jag inte har gjort allt jag vill.

I torsdag hade vi cocktail party på skolan riktigt nice. Hade en extremt urringad klänning både bak och fram i lilla men vad bryde jag mig om det haha den var så jäkla fin. Jag gillade Höfflers kommentar om cocktail partyt "det är en fröjd för ögonen ikväll riktigt mycket godispåse över det hela". Maten var god men sörren vad vi rökte men men. Skitsamma.

Ikväll ska jag plugga ihjäll mig känns det som men det är kul att man får lära sig något... ska bland annat skriva om Hezbollah. Hm det är synd att man inte får tag på en sån människa för det hade varit intressant att kunna intervjua en. 

Jag har fått två nya barnvakts jobb denna vecka, super bra för min dåliga ekonomi. Har varit väldigt mycket festande, aktiviteter och tok för mycket shopping. 

Får se om jag skriver ett till inlägg innan jag lägger mig för det är kanon det här med bloggar! 

Ps. jag resavera för felstavningar! Ds.



I skolan!

Nu har jag sprungit rundor i hela skolan för att fixa med grejer och ting. Så nu har jag allt färdigt för att klara av allt. Jag har även hjälpt två när det gäller grafisk kommunikation har redan klarat kursen. Ska snart iväg och shoppa lite nya skor.


Varit i skolan i tio timmar!

Jäkla vilken tuff dag det har varit idag men dock så kul. Dagen började med att jag försov mig en halv time så fick stressa för att komma i tid vill inte missa en enda minut. Men det gick alldeles toppen. Väll framme blev det en lång lektion matte B och därefter svenska med diskussioner om fanatism. Rätt kul för alla hade vi olika tolkningar om det hela. Men det var tufft med två timmar och 45 minuter franska på raken men det fick gå och det var bara en massa repetition. Fick sitta över i två timmar för att räkna matte men vill satsa på topp betyg i matte B så man får väll ta det.


Ikväll har man bara tagit det lugnt och ska snart sova.


Grisar!

På bussen hem idag listade jag ut att jag sitter på bussen tjugo dagar per år för att ta mig fram och tillbaka till skolan!


Blev lunch på Åhléns där vi åt av den vegetariska buffen, vi hade bara en halv time på oss så jag fick stress äta... är i vanliga fall en långsam ätare. Men gott vad det, känner sig alltid så bra i kroppen efter man har ätit fräsch mat.


Mattelektionen hm ja den var hur konstig som helst det var grisar i hagar som hoppade ut och tillbaks och försvann och allt. Fick reda på att det finns de som vet om mitt lila bussiga förflutna idag från en av de i klassen som har bott i Höganäs. Ih.


Frida kommer när som och då ska vi handla och ta det chill ikväll.       


God morgon!

Uppe ur sängen sittandes vid datorn är man nu. Somnade ett i natt, farligt att snacka med personer på msn, lätt att glömma bort tiden. Ska snart hoppa in duschen och göra vid mig så det är klart. De två kommande timmarna därpå ska spenderas till att plugga matte, historia, gå igen en engelska text och läsa en text till historian om den svenska hungerstrejken i Göteborg 1917.   


Lunch blir det med kära mamma. Hon jobbar i Helsingborg idag och jag är ledig halva dagen så då tänkte vi passa på att ta två flugor i samma smäll. Vi kan träffas och båda kan få mat i sig. Sjyst!




D day

Jag förstår det inte, jag är stressad hela tiden. Det är mycket man ska hinna med om man har många järn i elden och om man hatar att sitta stilla. Denna dag har varit hur tuff som helst med för lite tid. Men den har varit roligt och det är väll det som gör att jag står ut med mitt tempo. Ibland känns det som man bara vill krypa ner under täcket och stanna där för några dagar framöver men det funkar inte för mig. Har testat det, man blir nipprig. Jag vill verkligen att det ska hända saker hela tiden.


Började dagen med att försova mig för pappa glömde att väcka mig innan han körde till jobbet i Malmö. Fick akut duscha jag som ville tvätta håret idag men det klarade sig ändå fick till och med en komplimang från en kompis i klassen. Klockan kvart över åtta var jag hos min kurator och i babblade på i över en time. Det kändes så skönt för nu orkar man lite mer ändå plus att vi pratade om vad man ska fokusera på och vad man fullständigt ska strunta i. Därefter var det bara att springa till skolan för att ha kommunikation. Vi håller på med en filmworkshop med mannen Scaba. Målet är att vi ska göra vår egen film tillsammans med någon annan. Denna ska i förhoppningsvis komma med till en stor filmfestival i Amsterdam. Hoppas min kan göra det! På eftermiddagen hade vi engelska och jag blev glatt överraskad för den uppgiften som vi skulle jobba med på lektionen och sedan lämna in i nästa vecka har jag redan gjort. Behöver med andra ord inte tänka på det. För det är fullt upp med arbeten som ska vara klara nu i veckan.


Jag är någorlunda förbannad för när jag gick till restaurangen som vi äter skollunch på så trampade jag i hundbajs för det finns idiotiska hundägare som borde skjutas för de vet inte vad plocka upp betyder. Så det var bara att kliva av skorna och lämna dem där och traska vidare med ett leende på läpparna. I sådana lägen är det bra om man kan ta livet med en klackspark. På bussen hem tittade folk på mig en, jag bara log tillbaka för det finns inget annat man kan göra i ett sådant läge.


Imorgon har jag ledigt fram till tolv för lärarna vi ska ha på förmiddagen är i väg med ettorna i halmstad, det blir att göra klart alla läxor för denna vecka med andra ord.


Till helgen vet jag om att jag ska till mamma på fredag men har ingen aning över vad jag ska göra på lördag, några förslag?


Nu ska jag duscha och ta hand om mig själv lite. 


   


Gott och blandat

Baka, baka liten sockerkaka! Det har jag gjort nu hade inget bättre för mig än att sitta vid datorn och skriva lite mail så kände för att byta tillvaro till köket. Den blev jätte fin och smakar mycket vanilj. Hade i riktig vaniljstång i mjölken som jag kokade och sen petade jag av det svarta ifrån stången och hade det i smeten.


Jag ska till min kurator i morgon för att snacka av mig om allt mellan himmelen och jorden. Känns som det var det bästa beslutet jag har tagit när jag bestämde mig för att skaffa en kurator. Man går ditt en gång i veckan och bara snacka av sig om allt och sen är man en ny människa med mycket mer krafter än innan och man har fått fler perspektiv på olika saker och händelser. Jag kan rekommendera varenda person i detta samhälle att skaffa en, man måste inte ha världens största problem för att göra det. Bara denna stressade vardag i våra liv kan göra en tokig så det är bra då att kunna prata med någon.  


Nu tänker jag bara ta det lugnt och fibbla lite.  


Fakta!

Det är jag till vänster i profil bilden!

Vad är kunskap?

Idag på idé och lärdomkunskapen pratade vi om vad som menas med kunskap. Därefter blev vi indelade i grupper som ska definiera vad kunskap är för något. Det ska redovisas nästa måndag. Tänkte skriva lite om vad vi pratade om på lektionen för jag tyckte att det var en intresserande grej för mig.


Platon har sagt att kunskap är något vi föds med men det gäller att förlösa den med hjälp. Jag tror delvis på detta resonemang men jag tror också att kunskap är något vi lär oss genom hela livet. Vi föds med förmågan att ta den till oss men vi kan inte allt från början.


Men en annan person (mins inte vad han heter) påstår att människan kommer till världen som ett oskrivet papper "fabula rosa" Genom att jag tror att jag tror att vis kunskap lär man sig med åren stämmer det delvis in på min filosofi om det.


"Kunskap är makt" - Bacon. För mig är kunskap makt genom att vet man något som ingen annan/eller få vet så kan man lära andra om det så att de ser upp mot en eller använda det för egen nytta.


"Jag vet att jag ingenting vet" - Sokrates. Det är en rätt smart formulering över vad kunskap kan vara. Kan man resonera så över sig själv besitter man en hel del visdom.


Kunskap är: Vishet - Samlad kunskap

                     Information - Fakta för stunden som kan bearbetas till kunskap

                     Teoretisk Kunskap - Kunskap om

                     Praktisk kunskap - Kunskap i

                     Empiri - Erfarenhet/något man har lärt sig


Detta är alltså vad vi har diskuterat idag och man får sig en tankeställare för man tänker inte över vad kunskap är och varje dag använder vi oss av kunskapen utan att reflekterar över det.


Hur vet vi vilken färg ett smultron har, hur det kan smaka och hur det kan växa?


Stressad!


Nu har jag varit vaken sedan klockan sex är rätt pigg och glad men dock så infaller stressen i mig vill hinna med så mycket det bara går på den timmen jag är hemma på morgonen men det är svårt. Idag grejar jag nog allt det jag behöver ha gjort denna morgon


Nu ska jag röka, äta frukost och ta cykeln till bussen klockan sju!



 


RSS 2.0