För fullt upp för att hinna blogga, men nu jäkla hade jag tid för det!

Jag har varit lite kass när det gäller mitt bloggande den senaste tiden, fast ordet kass ska man inte använda om sig själv. Jag har haft mycket för mig så har inte hunnit skriva något i bloggen. Mitt liv är ett antingen eller liv, antingen har jag fullt upp eller är det noll, noll. Jag trivs med det, för jag vet om att när jag har haft för fullt upp i en period går jag in i en ide period och vilar up mig. Just nu har jag åkt på en liten förkylning och är hemma från skolan. Därav har jag tid att skriva i bloggen. I helgen var jag i Båstad och bakade pepparkakor med släkten fick ihop ett litet förråd av pepparkakor men jag och Amanda har ätit upp minst femtio stycken i denna vecka, men är det jul så är det jul. Vi har tränat en hel del så det gör inget plus att jag har läst att det är nyttigt med pepparkakor och att man blir snäll av det, alltså är det perfekt med pepparkakor för mig och Amanda. Jag och Amanda har kommit fram till att gratis smakar bäst. Äta är gott. Just nu äter jag barnmat på burk men det är bara frukt desserterna jag äter. Fullt med vitaminer och det är lätt att äta det är bara att stoppa ner en sked och sleva in den i munnen och svälja kan inte bli bättre för mig. När man blir äldre så vill man inte bli äldre och då kan man känna sig lite som ett barn när man äter det. Amanda var här igår som vanligt, hon är också förkyld och hostig så vi käkade Alvedon och min hostmedicin och däckade i min schäslong och sov hur länge som helst. När pappa kom hem åkte vi och handlade och när vi stod i kassan kom han på att vi hade glömt spaghetti så vi fick springa och hämta den och vi han precis att lägga upp det på bandet när pappa skulle betala. Hm pappa tyckte nog igår att vi var lite frustrerande men har jag kul så blir han glad. Ikväll kommer Daniel och Caroline hit för att titta på min nya lägenhet och äta middag. Ska bli mysigt har inte träffat dem på två veckor. I förra veckan träffade jag Isabella från Lund, en av mina närmaste barndomsvänner. Hon var hemma hos sina föräldrar så jag gick ditt, var samma visa som vanligt där, Isabella bråkar med hennes föräldrar och det slutar med att hon går in på sitt rum och surar och jag står kvar och prata med hennes föräldrar om allt möjligt tills att Isabella kommer och hämtar mig och pikar oss med kommentaren att jag är hennes vän och inte deras vän. På lördag ska jag äta julbord på Bryggan i Höganäs med pappa och syskonen, jag både hatar och älskar julbord det är så jäkla gott men man äter alltid för mycket och mår så himla dåligt efteråt. Nu ska jag ringa till Amanda och se vad hon har för sig och se om jag orkar gå och träffa henne.


Ska försöka hinna med att uppdatera min blogg för det händer en hel del intressanta och roliga saker just nu i mitt liv.          


Sova för mycket eller för lite

Jag har nog sovit för mycket i förra veckan, inatt somnade jag inte förrän klockan fyra och jag vaknade klockan sju. Men jag har en tendens till att under en period sova lite och sen tar jag igen allt. Vilket jag gjorde i förra veckan. Så nu i veckan behöver jag inte vara orolig över att min energi ska vara gnällig. Jag har tagit e lugn skön morgon och gjort vid mig och rakat bena och allt. Ska snart cykla till bussen för att komma i tid till mitt möte med min läkare.


Min helg!

Jag är väldigt stolt över mig själv, jag har som sagt världens bästa självförtroende men min självkänsla har i stort sätt alltid varit någonstans där nere i det mörka. Men igår vände det lite, jag var hemma hela dagen och fixade med en hel del saker och på kvällen ringde jag min kompis Caroline från Helsingborg och vi bestämde att jag skulle hänga med henne och några kompisar ut på stan. Jag var väldigt pepp för det och min lillasyster målade mina naglar i en metallic blå färg. Men kort därefter sjönk min självkänsla när jag var tvungen att stressa iväg till bussen, hade tre minuter på mig att cykla en sträcka som i vanliga fall tar sju till tio minuter att cykla. Så jag fick slänga på mig en brun kavaj jacka och en lavendel färgad scarf men glömde vantar och mössa vilket såg väldigt konstigt ut. Fick lite panik när jag satte mig på bussen och fick för mig att jag såg apful ut, mitt hår var ett riktigt svinto look a like. Jag kände nästan för att hoppa av bussen och gå hem i mina höga högklackade skor men jag vägrade låta min dåliga självkänsla styra över mig. Väll när jag kom till Knutpunkten gick en man fram och frågade om han fick köpa en cigarett men jag gav honom en och han tackade och sade till mig att mitt hår var fint och jag såg på honom att han inte ljög och jag blev genast på lite bättre humör. När jag gick in på en toalett för att fixa till det lila extra med min make up såg jag att det stämde, mitt hår var precis lagom lockigt och det glänste fint. När jag träffade Caroline och hennes vänner blev jag ännu gladare för de tyckte att det var kul att jag hängde med ut och det var tråkigt att vi inte hade träffats på länge och hennes mamma saknade mig. Jag fick även komplimanger från dem. Väll inne på steck house tog jag av mina leggins och struntade i att alla andra hade det eller byxor på sig. Jag gillar att ha bara ben och det ser ofta bättre ut att ha det. Vi dansade och jag var den som drack minst, blev bara två Jäger shotar men jag var nog gladast av alla och Caroline tyckte att jag var den positivaste där och att jag alltid såg glad ut. Vi gick när de var som roligaste, jag brukar aldrig göra det för jag stannar alltid ute till allt stängs och drar senare vidare på efterfester och är död dagen efter men jag insåg idag att det blir mer toppen om man går när det är som roligaste för då mins man kvällen bättre och man slipper oftast de negativa med att vara ute sent och dricka för mycket. Nu när allt var så kanon igår känner jag mig väldigt hög på självkänsla idag och ska försöka hålla kvar på den känslan framöver.


I fredags tog jag det bara lugnt på kvällen och var hemma för syskonen var här. Men på dagen träffade jag Amanda och vi gick en promenad och hittade på lite roliga saker. Under lördags dagen fixade jag med jul blommor här hemma och det blev lyxigt värre. Ska försöka få tag på en digital kamera så att jag kan vissa lite bilder på det jag gjorde. Idag har jag bara tagit det lugnt och planerat lite för veckan som kommer. Det blir fullt up, måndagen går åt till att träffa min läkare och därefter åka hem för att ta i mot kvinnan som ska sätta up lite gardiner så att folk inte kan titta in i köket när vi äter frukost m.m. Tisdag ska jag och Isabella, min närmaste barndomskompis försöka få till att vi kan träffas och starta up ett nytt projekt. Kommer mer information om det senare. Onsdag börja jag skolan igen på halvtid, ska bara gå på halvtid i fortsättningen för att komma ifatt mig själv. Torsdags kväll ska jag hem till Caroline och på fredag ska jag träffa min tandläkare och lite senare min läkare. Helgen ska spenderas i Båstad och på söndagen blir det årliga pepparkaks bakandet med släkten. Nu ska jag försöka sova lite så att jag är pigg i morgon!            


Mr hemlig

Jag studsar på rosa moln just nu, han är perfekt. Har pratat i telefon nu med honom, känns som att bättre man får man leta efter. Ska träffa honom nästa gång jag är i Stockholm. Det var en kompis ifrån Stockholm som gav min msn till honom efter att han hade sett några bilder på mig när jag var ute en kväll i Lund. Han är just nu någonstans i Europa men kan inte säga var. Sjukt vad hemligt det är, men desto mer spännande blir det. Tänk han vill träffa mig...     


Happy, men kan inte nämna vem!

Oh jag är överlycklig! Jag pratade med honom på msn som jag inte har vågat prata med tidigare. Han är totalt underbar men äldre än mig men i detta fall bryr jag mig inte om det. Kan inte nämna än vem det är men blir det något seriöst så lovar jag att göra det!


Linnea is back to the life!


Världens goaste kladdkaka!

Jag tänkte vara snäll och dela med mig av receptet på världens godaste kladdkaka! Du har nästan alltid huvud ingredienserna till själva kakan hemma, jag använder till och med kakao som choklad källa till kakan. Vilket gör att man slipper springa iväg och köpa mörkchoklad varje gång man blir sugen på världens godaste kaka.


Receptet


Kakan:


1,5 dl flytande margarin

1 dl finmalt mjöl

3 dl socker (kan bytas ut mot råsocker för att få en annorlunda smakupplevelse)

2 tsk bakpulver

4-5 msk kakao

3 msk vaniljsocker

2 tsk salt

2 ägg


Blanda allt till en härlig smet och häll upp i en smörad och bröad form. Ställ in den i ugnen som ska vara på 175 grader. För att få den perfekt kladdig och seg så lått den stå inne i tjugo minuter och därefter kan du låta den stå framme ett tag innan du servera den med lite pudrat florsocker på.


Ett tips är att doppa jordgubbar i mörk eller vitt choklad och ha det till.


Smaklig underbar kaka!   




Solen skiner på mig!

Solen skiner på mig fast att den inte visar sig på himmelen nu. Jag gick up för en timme sedan och gjorde vid mig fast att jag var totalt mega trött kom jag up från min säng. Är stolt över mig själv, gör framsteg varje dag. Hade detta skett för två veckor sedan hade jag lagt mig igen och somnat om men nu tar jag tag i det jag måste. Ska snart sticka till bussen och åk in till Helsingborg på ett möte. Bättre humör än vad jag är på just nu det går nog bara inte. Min frukost går nog att diskutera lite idag... det blev två matskedar kladdkaka. Det är fantastiskt gott!


Underbar hat dag!

Denna dag har varit en underbar hat dag. Ni vet en sådan dag när allt bara blir till inget. Jag har alltid sagt att det finns inget värre än sådana dagar men denna har varit underbar. Jag har sovit till fem på eftermiddagen fast att Amanda har ringt till mig lite av och till under hela dagen. Det ända jag har gjort är att ha duschat håret och gjort vid mig, läst lite ur en bra bok och tittat på tv. Snart ska jag äta kladdkaka som jag bakade bara för en liten stund sedan. Hade detta varit för en månad sedan hade jag nästan dött av ångest för att jag absolut inte hade gjort något vetigt under en hel dag men nu njuter jag bara.


Jag misstänker att min sena hemkomst klockan fyra i morse hjälpte till att jag har sovit så mycket som jag har gjort idag men det gör absolut inte något. Hade en jätte mysig kväll/natt med Amanda vi käkade kladdkaka och såg på film samtidigt som i fjantade oss med att spela in videos och intervjuer med varandra på hennes mobil. Amanda höll säkert på i minst en kvart med att säga - Var är min Benny, Benny, Benny min Benny Jag ligger på min Benny, Benny, Benny.  Vi skrattade rätt mycket åt det men det berodde nog på att klockan var tre på natten och vi är allmänt flamsiga.


Ps. Till mig själv, Linnea våga skriva till killen som har lagt till dig på sin msn nästa gång du ser att han är online! (Jag har gått och blivit förälskad i en kille som jag aldrig har träffat i verkliga livet, är jag puckad!?)  

  

Hm diskussion mellan mig och Amanda på msn just nu!

amanda   skickat 2008-11-10 22:36:

ja vill gå t mölle

Linnea säger (22:41):

haha nu det pissar katter och hundar från himmelen jag pallar in det

Linnea säger (22:41):

för jag pallar inte att bli blött i nyktert tillstånd

amanda   säger (22:41):

haha

amanda   säger (22:41):

P

Linnea säger (22:42):

ge mig en stekspade så flygger jag till mölle hahaha

amanda   säger (22:42):

haa

amanda   säger (22:42):

skärp dig

Linnea säger (22:42):

okej jag ska spänna skärpet

amanda   säger (22:43):

mmm

Linnea säger (22:47):

lalalalalalalalaaaaa tjoflöjt

amanda   säger (22:48):

bäver

Linnea säger (22:48):

oh det är ett av mina favorit djur

amanda   säger (22:49):

uhe

Linnea säger (22:49):

de är ju gulliga !!!!!!!!!

Linnea säger (22:49):

deras svans är sött

amanda   säger (22:49):

skit fula

Linnea säger (22:49):

och deras ansikte med

Linnea säger (22:49):

hur kan du tycka det om så hramlösa gjur?

amanda   säger (22:50):

äckliga

Linnea säger (22:50):

näooo


raggningsreplik och blasé

Denna raggningsreplik blev jag tilldelad när jag sökte på olika raggningsfraser på en sida på Internet. Isabella en av mina närmaste barndomsvänner tyckte att den var klockren. Hon tyckte att den borde jag alltid använda mig av när jag går ut. Men jag vet inte om det är min avsikt varje gång jag går ut att jag ska ha sex med någon. Känns som att den tiden är blasé.




Motiverad och engagerad

Jag kände för att få tillbaka lite motivation för att kunna sätta igång med skolarbetet igen och vad blir inte bättre då än att läsa den bok som gjorde att jag fick en idé över vad jag vill jobba med när jag blir äldre. Mitt drömjobb skulle vara att jobba på en stor PR-byrå eller äga en egen. Boken heter "Alla var där" den är skriven av Lauren Weisberger, samma författare som skrev "Djävulen bär Prada". Den handlar om en tjej som heter Bette som säger upp sig från sitt jobb inom bankväsendet. Hon är arbetslös i några veckor till hennes morbror fixar ett jobb till henne på en PR-byrå där hennes liv börjar på riktigt. Slutet av boken gillar jag inte men det struntar jag i och läser bara de delar jag gillar av boken. Nu är jag verkligen motiverad över att börja plugga igen och det känns underbart. Fick boken av min mamma vilket jag är mycket tacksam över för annars hade jag nog inte kommit på än vad jag vill jobba med.


Fundera på att skriva en lista över lite saker om mig själv i kväll för att lägga upp här på bloggen får se om jag hinner det. Fick även ett sms av Amanda klockan halv fem, hon ville ha med mig till att gå till Mölle men det regnar så det känns lite over killed.


Denna dag har verkligen varit en perfekt måndag, jag gillar måndagar fast att det verka som att alla andra hatar måndagar. Man tar tag i allt och man är fylld med ny energi från helgen. Jag har varit i stan och tittat lite på kläder och varit på läkarbesök som gick bra! Har städat här hemma så nu luktar det underbart. Jag har även hunnit förbi apoteket för att handlar värktabletter då jag vägra att ha ont i magen. Pappa kom nyss hem, vi åkte och handlade så nu har man jul gifflar hemma och risgrynsgröt, jag är verkligen mega sugen på julen min favorit högtid. Den lyser upp allt i vintermörkret. 

   

Miniwildstrawberry, flickan mellan två världar!

I morgon, måndag börjar jag mitt nya liv. Jag ska bli mer engagerad i mitt eget liv. Jag ska ta vara på det jag vill och låta allt annat flygga iväg. Jag ska våga hopa och inte stå still. Jag har en och en halv vecka där jag är "ledig" så mitt liv ska få en chans att ordna upp sig och jag ska vara fullständigt ärlig mot mig själv. Jag måste på alvar börja ta chanser för att komma någonvart. Jag drömmer hela tiden över hur mitt drömliv skulle se ut så varför inte se till att få det då. Jag pendlar i stort sätt mellan två världar hela tiden så mitt mål blir att få det till en värld där jag vill leva i och göra det jag vill i.


Okända fylle nr på mobilen och en skata som äter cigaretter

Jaha nu har man suttit och kollat upp fylle nr på Internet, fans tydligen en hel del sådana i min mobil. Förstår mig inte riktigt på det, varje gång jag har varit ute och festat så har jag fått nya nr i min mobil och jag har ingen aning över vems/vilka nr det är jag har fått. Hade tid för det nu och det visade sig att jag hade 21 olika okända nr sen september månad. Måste hålla lite bättre koll på det i fortsättningen.


Jag blev lite chockad nu när jag skulle ut på balkongen för att röka så ser jag en mycket skum skata som biter på en cigarett som jag lade utanför askkrukan då den var full. Vad är det för fel på fågeln, den kan inte ha alla hemma!?   


Mina nyårs mål 2009!

Har precis skrivit mina nyårs mål, vet om att det är lite förtidigt men kände för att göra det nu! Kan hända att fler punkter kommer till senare.  


Big No, No att bita på naglarna, de ska vara fina och målade i en härlig färg(Hongkong från mavala) till sommaren.


Inte äta rostad lök för pappas skull (han tror att man dör av lite transfetter) och för min egen kropps bästa.


Läsk är lika förbjudet att dricka som T-sprit, men light går bra.


"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" - Fortsätta power walka varje dag, ett måste!


Allt godis bytts ut mot frukt, godis är bara skit som sätter sig i blodkärlen och ger en hjärtattack när man är ca 40 + Så inget mer godis, Men en gång i månaden får jag väll unna mig det!


Läsa ännu mer böcker, vill kunna bli lite mer kultiverad.   


"Det finns inga gränser, bara avundsjuka människor" tänka på att våga ta för sig ännu mera och se till att få mina drömmar sanna.


Inte ljuga, bara en vit lögn får förekoma för att rädda mitt eget skin om inget annat funkar...


Tennisveckan i Båstad ska bli ännu vildare i år än vad den var förra året...


Ulf Lundell och riktigt irriterande

Jag vet inte riktigt vad det har tagit åt mig, jag sitter och lyssnar på Ulf Lundells låt "Jag trivs bäst i öppna landskap". Det är egentligen inget jag lyssnar på i vanliga fall men inatt sov jag så oroligt och jag drömde om denna låt. Lite läskigt.


Jag håller på att bli irriterad på mitt antivirusskydd, det ska uppdateras automatiskt men det funkar inte längre så jag måste gå in och trixa med det för att det ska fungerar. Jag fick det av en kompis eller rättare sagt av en kille jag dejtade förra hösten/vintern. Vi har ingen kontakt längre och det beror på att jag var riktigt korkad, jag förklarade inte ensengång för honom att det var slut jag bara slutade att höra av mig. Jag orkade bara inte ha kontakt med honom, han var en mycket speciell person och jag kände tillslut att det inte funkade. Men det var riktigt dålig still ändå från min sida men jag har lärt mig att så får man inte göra enligt konstens alla regler så i våras när jag var tillsammans med en kille och jag kände att inte det heller fungerade så pratade vi igenom allt och det kändes mycket bättre efter det. För jag har haft mycket skuldkänslor över att jag inte förklarade för den föra killen att det var slut.


Nu ska jag vara duktig och svara på en massa mail.         


Min kära mobil

Det är rätt fantastiskt jag har en fem år gammal mobil från Sony Ericsson. Den första

ihopfällbara mobilen (Z600) De är ett under att den har överlevt fem år. Jag är inte så rädd om mina elektroniska saker, har tappat mobilen i hamnen i Höganäs på fyllan och en kompis fick hoppa i och rädda den och den funkade och kort därefter tappade jag den i ett glas vin. Det verka som att den är en trofast vän till mig. Det enda som är problemet med den är att ljudet har lagt av men ibland när man tappar den så kommer det tillbaka, men den kan vibrera som tur är. Så jag är inte så hypad när det gäller nya mobiler och jag tror att de gamla modellerna håller längre, för man hör hela tiden sina vänner klaga på sina nya mobiler för att de går sönder lätt. Jag är mycket glad över den.   


En skön eftermiddag

Nu har jag faktiskt sovit lite, riktigt skönt, behövde verkligen det. Det är lite tråkigt att min kropp inte klara av att hålla samma tempo som innan men jag har väll bara mig själv att skylla på. Det är rätt så irriterande för varje gång jag somnar och sedan ska gå upp är mina händer och fötter alldeles blåa och det tar lång tid att få upp värmen igen. Men har fått en vetekudde nu som jag kan varma i mikrougnen så att jag slipper den värsta kylan och jag behöver inte sova med vantarna på för jag lägger den mot mina händer. Min pappa som jag bor hos kan vara väldigt snäll ibland och skämma bort mig för när man bara är arton år så är ekonomin inte alltid så bra och jag spara även pengar varje månad som jag inte ska röra i fonder. Så det är bra att han ställer upp. Jag hämtade hem min cykel från mamma inatt fick ett sådant duktigt ryck och vi ville komma ut på en promenad jag, Amanda och Pi. Så vi smällde två flugor i samma smäll. Den har stått hos mamma i över två månader så det är skönt att ha den hemma så att man kan ta cykeln när man ska någonstans. Det är ju inte så ansträngande att cykla.


Ja min tid

Nu har jag varit sjukskriven ett tag och det är skönt så att man kan ta det lugnt och kan göra exakt vad man känner för. Förra veckan var jag i Göteborg och tog det lugnt och shoppade en hel del. I helgen har jag festat men fy vad jag blev berusad fick till några minnesluckor men det får man ta ibland har ju inte festat på ett tag och kände för att göra det. De jag festade hade väldigt roligt över mig och det bjuder jag på för det jag mins från kvällen var riktigt trevligt. Amanda kom hem till mig i lördags och pappa bjöd på vitt vin med jordgubbar i och till maten blev det ett glas röd vin när vi började festa drack jag en öl och lite vodka med juice och det räckte för att få mig riktigt på lyset. Nu i natt festade jag också och har knappast sovit något för jag har haft så mycket att fixa när jag kom hem... har städat hela lägenheten på 135 kvadratmeter och även dammsugit up minst tjugo spindlar jag som har fobi mot det, men man kan nog inte slippa spindlar om man bor i det gamla stadshotellet som är över 100 år gammalt. Ska senare idag träffa Amanda och sen får jag se vad vi hittar på. Brukar alltid bli nice när vi ses.        


RSS 2.0