Min värld har varit lite fuckad!

Nu har jag haft några jobbiga veckor med min hälsa på grund av att jag tappade kontrollen över mig själv. Har gjort det fram och tillbaka sedan jag var tolv år. Denna gång var nog den värsta gången. Jag har lätt för att träna för mycket och äta och dricka för lite när allt känns stressande. Det har varit så mycket med skolan, vänner och familj. Framför allt har mitt psyke och jag inte kommit överens med varandra. Detta resulterade i att jag har varit sjukskriven av och till från skolan. Har ju skrivit i bloggen tidigare att jag har fått träningsförbud och problem med hjärtat. Jag lyssnade inte på min egen kropp och fortsatte att träna trots det och glömde bort att dricka och äta helt i förra veckan och blev jätte sjuk, min kropp var på gränsen av att lägga av. Efter att ha träffat min läkare tre gånger i förra veckan blev jag akut skickad till medicin akuten där jag fick reda på att ändrar jag inte på mitt beteende så kan mitt hjärta lägga av när som. Inget roligt besked att få när man bara är arton år. Så minsta lila grej nu måste jag in till sjukhuset och jag måste undvika att drabbas av något virus för kroppen är för svag för att klara av det. Skulle jag bli sjuk fast fy och fasa över det så får jag hoppas på att det blir en bakterieinfektion för det finns antibiotika mot det. Kan egentligen inte förstå hur man kan tappa taget över att inte äta och dricka då det är så basalt i våra liv. Jag har i stort sätt nu slutat med att träna men i söndags klarade jag inte av det och cyklade en mil på motioncykeln. Jag blev helt slutkörd och klarade inte av att göra något alls den dagen. Men har insett nu att jag måste lägga av med allt som har med fysisk ansträngning att göra förutom det vardagliga som jag även måste dra ner på. Äta och dricka försöker jag göra så gott det bara går men när man slår ut hjärnan så att man knappast inte kan tänka klart blir det svårt att få kontrollen över det igen. Jag får hjälp vilket jag är mycket tacksam över. För att klara av något sådant här själv är det nog nästan ingen som gör. Jag har velat en hel del över om jag skulle våga skriva om detta eller inte men att förneka detta gör bara det svårare för nu har man bekräftat det för sig själv och genom att jag vågar lämna ut sig själv inför andra gör det mycket svårare att fortsätta med detta beteende då alla vet om hur det ligger till. Jag ska göra allt jag kan nu under lovet med att försöka få lite rätsida över detta så att jag kan börja skolan igen nästa måndag. Måste bara ge en guldstjärna och en mega kram till Amanda som har stöttat mig och som har kommit hem flera gånger till mig i förra veckan. Hon är en fantastisk vän som finns där alltid. Nu måste jag göra vid mig för att åka in till stan för att träffa min läkare m.m.                


Mat och lite strunt man hittar på

Amanda och jag har gått till Lerhamn nu, vi skulle egentligen ha tagit oss till Mölle men jag orkade dock inte riktigt det, man kan tydligen inte gå från ingen energi alls till super energi. Men jag är glad av vi kom ut. Jag var lite bussig... tog sådana grattis hundbajspåsar och knöt ihop dem till ett långt snöre. Den som har en väldigt fin cykel nu kan tacka mig! (pyntade den med bandet som var i grön färg) Hm ni vet sådana orangea pinnar man har vid vägen med reflexer på hade vi lite spjutkastning med. Väldigt givande eller inte.


 Imorgon ska jag och Amanda plocka svamp om det inte regnar, jag hoppas på uppehåll. Är rätt kul med svamp och roligt att plocka.


Ikväll gjorde jag kanderade bananer med glass till. Det är bara att steka bananer i smör och råsocker tills de får färg och blir lite knastriga. Till middag blev det lax som jag marinerade i soya cuisine blandat med en kryddmix från Thailand. Jag stekte laxen på hög värme tills den fick färg och sen lätt jag den stå på låg värme för att kunna bli perfekt inuti. Jag hade vanligt kokt ris till. Känner mig nästan som en liten kock nu. Funderar nästan på att göra en egen kokbok, men måste först fixa en kamera så att jag kan fota bilder till den.


Snart ska jag gå och titta lite på tv och sedan nana!          


Pepp

Nu är jag pepp på livet, det känns skönt att vara tillbaka till sitt gamla jag. Linnea är på uppgång nu så se upp! Jag är överlycklig. Nu ska jag börja ta tag i allt, skolan, vänner och min familj. Allt som verkligen betyder något för mig. Är så pepp att jag och Amanda ska gå till Mölle senare ikväll och vara lite galna och kankse hitta på lite skit haha. Berätta det senare vad som hände.

puss och kram och gosemos

Positiv

NU är jag positiv igen... wiee! Har haft en gnäll period nu vilket sker ca tre ggr om året. Så jag hoppas att det håller i sig så att jag inte börja gnällspika redan i morgon igen, men nej det ska jag inte. Positivt tänkade här.


Bakat

Nu när man är hemma och är sjuk så kan man baka. Har bakat hallongrottor, min favorit när det gäller småkakor. Väldigt enkelt är det också. Jag som inte brukar äta förrän kvällen kommer har ätit tre stycken hallongrottor. Ikväll ska jag laga panerad torsk med potatis och om jag orkar blir det någon egengjord sås till. Vill helst inte äta hel eller halvfabrikat till mat.

Mitt receptet till tio hallongrottor är:

100 g smör och 0,5 dl socker blandat till en jämn röra. Blanda sedan  2 dl mjöl, 1 msk vaniljsocker och 0.5 tsk bakpulver i röran. Lägg ut tio pappersformar på en bakplåt. Gör tio bollar av röran och lägg en boll var i pappersformarna. Tryck ett hål i varje boll med tummen och lägg i mossade hallon istället för sylt. Sätt därefter in plåten i ugnen som ska vara på 175 grader. Låt dem stå där i 13 min och lägg dem därefter på ett fat och låt dem svalna. Servera dem sedan till en kopp kaffe eller valfri dryck. Snabbare småkaka får man leta efter, perfekt om man får oväntat besök. 

Nu ska jag vila. 

Sjuk igen

Nu har jag blivit sjuk igen.... vart tog mitt immunförsvar vägen!? Existerar det!?

Jag hamnade i en gardin butik och innan det träffade jag Amanda

När jag var på väg mot Kakboden i Höganäs, gissa vem jag träffade på vägen... Amanda som var på väg hem till mig. Jag blev glad och därefter mega mätt efter att ha ätit en baguette med skaldjur. Första grejen som hamnade i min mage denna dag. Vi satte oss på min balkong som vanligt och rökte jin ling smuggel cigg haha. Jag som egentligen bara kör med hardcore ciggen Prince. Men man tager vad Amanda hager. Pappa kom hem och vi åkte till gardin butiken i Höganäs och beställde fyra stycken nya i Råsiden, jag fick en chock när jag fick höra vad det kostade.... cirka 13.000 kommer det att sluta på! Helt sjukt, fast jag var glad att jag fick välja ut de jag tyckte var snyggast men hade jag vetat om priset innan så hade jag nog tänkt lite annorlunda för pappas skull. Nu ikväll lagade jag spaghetti carbonara till pappa, själv orkade jag inget, min mage har sitt egna lilla liv. Ena dagen är jag vrålhungrig och nästa är jag inte alls hungrig. Men men man är den man är. Ikväll har jag tittat på House en av mina favoriter när det gäller serier, man blir både förbannad och euforisk när det gäller Dr House. Amanda är nere i "källaren" just nu och hon tänkte ringa mig när hon går därifrån och jag frågade om hon trodde det skulle bli innan två inatt och hon bara flabbade.Får se när hon gör det bara hon inte ringer till hem telefonen efter tolv, vill inte störa pappas knaggliga nattsömn. Han har fått det på grund av att jag är ute och går med Amanda ibland på nätterna och han får för sig att allt kan hända oss. Jag tror även att den gången pappa skulle väcka mig och jag inte låg i min säng gjorde honom ännu mer skiträdd. Nu ska jag ta en cigg, tjoho på er!          


Var kommer jag att hamna idag!?

Blä, Blä o Blä. Haha jag känner mig helt of the line. Funderar att möjligtvis ta mig ner till Lund och supa eller dra till Isabellas place in the midle of noway vid Helsingborgs statspark. Hade varit gött att vara lite på lyret en tisdag. Vi får se vad jag hamna, kanske hamna jag gåendes mot Mölle. Who know?!  


Vad är det jag hör från mitt fönster?

Jo jag hör fågelkvitter, så mysigt. Börjar genast må lite bättre, ska snart gå ut och sätta mig på balkongen och lyssna på det och även ta en cigg.   


Linnea gillar inte för mycket panik

Jag vill inte skrek min kropp i morse när jag skulle upp, den vägrade helt enkelt att ta sig ner från min loftsäng. Jag försökte tvinga den men det var tvärstop. Jag misstänker att jag fick en mindre panikångest attack för att jag nog har kommit efter lite i skolan för jag var sjuk helt och hållet förra veckan. När jag kommer efter blir jag lite borta i huvudet och tror att allt är kört. Men jag vet att det går att jobba in det men det förstår inte min kropp som sätter in sig på ett krisläge. Måste ringa till skolan senare för att förklara varför jag inte kom. Behöver nog lite pepp för att klara av att komma i morgon.       












Sova

Nu har hag sovit i tre timmar, kan disskuteras om det var rätt eller fel. Men det var rätt för jag var trött. Min kropp är som den är, jag märker tydligen att hösten är här och snart kommer vintern. Men för varje dag som går är vi en dag närmare sommaren tröstar jag mig själv med, lite positivt tänkande här!

Gardiner

Nu har jag fixat upp gardiner så att jag slipper visa upp mig nästan helt naken för halva Höganäs. Får ju finnas lite gränser, fast att det inte är min grej. Jag känner mig lite halvt fucked up idag, har studiedag och skulle behöva plugga lite men nä det orkar jag inte. Har bättre grejer för mig t ex städa här hemma och kanske gå ut och promenera en tur runt staden.


Hoppar

Jag hoppar och hoppar men kommer bara en meter över ytan.


Toalettpapper

NU har jag vunnit en fight mot min pappa! Jag har alltid klagat på toalettpapperet vi har hemma SOM han köper i en jävla stor ball. Finns inget värre papper! Är absolut inte skönt. Men nu har jag fått Lambi papper av honom och jag ska sluta gnälla på honom.  


Jag är rörig i huvudet!

Jag är nipprig... orkar inget känner mig helt påtånd, är dock inte det. Om jag själv får tro något. Men tro är något man gör i kyrkan och jag är inte kyrklig av mig så jag får inte tro.

Tok mig

Jag hopar upp ur sängen nu och skriker allt vad jag kan... Jag är galen!

Älemosse

NU har man varit ute och gått lite lugnt på Älemosse, dyngsura strumpor är resultatet av det. Det var roligt men ja jobbigt och jag måste ha skrämt iväg varenda djur som varit i närheten av mig. För jag har skrikit lite lätt varenda gång jag har trappat igenom en tuva rakt ner i mossen. Tillslut när man kom fram till en hage efter en time så var jag överlycklig men jag saknade ändå den lila spänning man fick av att hoppa runt som en bergsget på tuvorna. Måste ha sätt roligt ut varje gång jag kastade mig mot ett träd för att överleva vattnet. Fika blev det med, gott med leverpastej mackor med gurka. Jag som hatar leverpastej egentligen för att det innehåller lever... hur logiken ligger till i detta fall förstår inte jag. Men jag kan tydligen inte förstå allt. Jag har gått och blivit en gnällspik och det är bull på mig för det, jag som ska vara den positiva realisten här i livet. Vännerna börja ifrågasätta mig nu haha . Skyller på hösten. Måste ändra lite på mig för livet blir roligare om man är en positiv realist. För man ser det realistiska med ett par positiva ögon. Ska snart åka hem från Båstad till Höganäs. Känns skönt men kommer att sakna det lugn som infinner sig tillslut inom mig. Båstad är ett av få ställen som får lugn på mig efter några dagar här även Fårö lyckas med det.   


Det gick snabbt för mig!

Jag klarade bara av att tänka i tio minuter sedan blev jag galen på mig själv. Vill komma fram till perfekta saker och tänka över mitt eget liv men det slutade med att jag grubblade över vad som kommer att hända om hundra år. Idiotiskt, för jag lever inte då om inte någon vetenskap man/kvinna kommer på någon lösning över ett evigt liv. Börjar att bli trött över min egen tankeverksamhet. 

Nu är det höst och nu är det kalt!  

Båstad och Ängelholm

Nu har jag varit i Båstad i ett dygn. Är hos min mormor och morfar som bor i Äppeldalen. Igår blev det riktigt stressigt efter att jag hade gjort vid mig, fick skynda mig till bussen med Amanda som fick hjälpa mig att gå ut med soporna, hade lovat pappa att göra det innan jag skulle åka. Lite måste jag ställa upp för honom. Det gick bra på mitt läkarbesök förutom att jag fick reda på att alla mina blodprover var dåliga förutom kolesterolvärdena som var bättre än bäst. Fick reda på att om inte mina blodprover blir bättre nästa gång jag ska ta dem får jag totalt ansträngningsförbud. Hoppas att de blir bättre för jag står inte ut med ett liv där jag inte får träna. Men nog om det! Har haft en bra fredagskväll, åt smörstekta kantareller på en toast, älggryta med potatis och till efterrätt blev det skånsk äppelkaka med vaniljvisp. Kunde inte ha varit en bättre höstmiddag. Idag har jag åkt in till Ängelholm där ett par söta vantar i grått med rosett inhandlades. Även ansiktes vatten och tandkräm blev det. Jag hade tur, fick allt av mormor då det kostar en hel del för bara tre saker. Måste ha en jobbig special tandkräm som kostar som den kostar och pappa brukar betala den men han var inte här. Vi åt på graffiti, det blev en bakad potatis med thaikycklings röra. Nu på eftermiddagen har jag och mormor lämnat blommor till min morbrors restaurang, fick även träffa honom där, kul! Ikväll tänker jag nog ta det lugnt, känner att mitt stressiga liv kan behöva det. För till veckan som kommer blir det fullt upp. Nu ska jag tänka lite för mig själv, behöver det.        


Städa

Är klar med badrummet trodde att det skulle ta längre tid. Det är lite komiskt min pappa har aldrig städat ett badrum under sina snart 57 år här i världen. Det faller på min lott att jag ska städa hans, men det är OK får pengar för det. Mitt eget städar jag ofta, har jo som sagt min noja över badrum. Det är det bästa med att vi flyttade att jag fick ett eget badrum och en hall. Har nu en kvart som jag tänker spendera med att lyssna på Jeff Buckely: s låt; Halleluja. Jag har lärt mig att uppskatta lugna stunder när man bara kan tänka på inget alls.  


Stressad

Idag känner jag mig lite mer fucked up än vanligt. Min värld, ja den är tokig just nu. Finns så mycket jag måste hinna med och samtidigt är min hälsa i ett kaos stadium. Har ingen energi och det känns som att mina muskler vill ge upp men jag har inte tid till det och väntar spänt på mina blodprover för att se om jag har fått brist på något i kroppen nu i höst. Problemet är väll också att jag tränar fast att jag inte får det, men får inte jag göra det blir jag tokig. Det ger en så mycket endorfiner som man behöver i detta mörker som förs med under hösten. Men generellt gillar jag hösten den är väldigt mysig.


Ska snart städa badrummet klockan sju på morgonen, klockan halv åtta måste jag göra vid mig, klockan kvart i nio måste jag packa, klockan tio över nio kommer Amanda hit, vi ska ta bussen till Helsingborg tjugo i tio, jag ska vara hos min läkare klockan elva och tillslut ska jag sätta mig på ett tåg till Båstad klockan sju minuter i ett. Ska vara där hela helgen! Känns som att det brinner i knutarna idag.  


Polisen!

HAHA Jag och Amanda var ute och gick i söndags kväll/natt för att motionera vi gick till Lerberget och lade oss på en klätterställning, på vägen ditt körde en polisbil förbi oss. När vi satt i busskuren i Lerberget för att vänta på bättre tider så körde samma polisbil förbi oss. Vi tänkte inte så mycket på det. När vi gick längst den stora vägen till Höganäs körde en piképolisbil förbi oss och lyste med helljus på oss och när vi äntligen kom fram till Höganäs så stannade en jäkla polisbil oss! Jag var lika rädd som Nasse i nalle puh och Amanda bara garvade. Han frågade om våra personnr och vad vi hete. Jag skakade och sade mina och Amanda flummade till sina. Snuten blev sur på Amanda för att hon skrattade så mycket över situationen. Han kollade upp oss i deras register men hittade inget på oss! Han frågade vad vi gjorde ute klockan ett en söndags kväll och vi sade bara att vi var ute och gick och han tyckte det var konstigt och därefter kom frågan om vi gick i skolan och jag gör ju det och sade det och att jag gick på Campeon i Helsingborg. Han tyckte att det är korkat att vara ute så sent när man går i skolan men jag lade till kommentaren att har man inte hunnit tränar tidigare under dagen så får man göra det på kvällen/natten och han blev sur på mig. Men därefter lätt han oss gå! Vad är det för jävla polis som ifrågasätter varför man är ute och går, har man inte rätt till det!? Har de inget bättre att lägga energi på!    


Svordomar

NU har man flyttat klart vilket har inneburit att internt har varit dött ett bra tag. Men nu är det igång igen; den som väntar på något gott, väntar aldrig förlägne. Vad jag hatar sådana gamla utryck, det irriterar mig som fan helt klart. Hitt på något nytt nu va!? Jag tänker att nu får det vara slut på mitt fina ordförråd, ska börja använda mig av mer svordomar, tycker inte att det är något fel med det. Man kan utrycka sig kraftigare med det. Vem är det som bestämmer vad man får säga och inte säga, JO merparten av svenska folket. Jag vill inte tillhöra merparten av svenska folket och vill inte lyssna på dem över vad man får säga och inte säga. Säger jag t ex fuck of så ska inte jag behöva ursäkta mig om det finns något som gör att det är befogat att säga fuck of i någon situation eller vill jag förstärka ett budskap så ska jag kunna säga det är jävligt bra.


Ha det jäkligt bra nu idag!   


RSS 2.0