Nu har jag varit duktig!

Har städat det äckliga badrummet som egentligen inte är så äckligt man jag har lite fobi mot badrum och smuts i allmänhet i mitt eget hem men är jag utanför husets väggar bry jag mig inte konstigt nog... har funderat över detta och inte kommit på varför!?


Nu ska jag sova för jag ska upp tidigt i morgon, för skolan börjar redan klockan åtta så måste vara pigg och glad inför det. Har saknat skolan som fan, vill inte vara sjuk fler dagar denna termin och skulle jag bli det får man väll leva på Alvedon eller något annat några dagar.


Sov sött alla


Lustiga svenskar!

Vi svenskar är rätt korkade och ointelligenta. Vi kan inte klaga offentligt eller berätta ärligt hur vi mår till någon förutom till någon vän som man litar fullständigt som man ändå inte litar på för vi svenskar är super dåliga på att respektera vad en hemlighet egentligen innebär. När någon fråga hur man mår blir det ett automatiskt svar, Bra! I bästa fall kan vi säga sådär. Vad är man rädd för!? Är man rädd för att tynga ner någon, få någon att tycka att man är konstig eller/och att någon inte ska vilja vara med en? Till och med jag själv kan tycka det är svårt att säga hur man egentligen mår man har en spärr för att svara ärligt och ändå är jag en social människa som inte brukar ha några sociala spärra. För man har lärt sig det sen man var liten och man får inte klaga för då är man ohövlig och inte uppfostrad på rätt sätt. Men nu tänker jag säga vad jag tycker rakt ut till den personen, organisationen eller vad det nu kan vara som jag tycker att det finns något att klaga på, inget hysch hysch här! Jag tänker även ta i mot komplimanger utan att svara är du säker på att jag är duktig på det m.m. för personen ifråga hade inte gett mig komplimangen om det inte fanns något som man kunde ge en komplimang för.  Våga vara stolta över själva och våga säga vad ni tycke, tänker och känner för det är inte oartigt eller något annat så länge man framför det på ett icke kränkande sätt.


Nu har jag skrivit av mig lite och det känns bra!


Ps. använd inte ordet faktiskt!  


     


Jajajaja mina dagar!

GAH JAG PALLAR INTE DET ISABELLA SA TILL MIG OM ATT MAN MÅSTE SKRIVA KORREKT NÄR MAN HAR EN BLOGG, för blir det fel så blir det fel lätt som en pannkaka!

Mina senaste dagar har varit helt fuckade på hög nivå. Känns som det har gått år mellan dagarna. Tänkte köra lite fuckad uppdatering över vad som har skett eller vad man egentligen inte borde ha gjort men gjorde ändå för jag har en konstig hjärna eller är det alla andra som är konstiga och det är jag som är normal!?  

I onsdag var jag hos en läkare för jag kunde inte vara kvar i skolan för jag höll på att hosta ihjäl mig själv och skrämma livet hur alla i skolan. Så fick åka buss till Höganäs där jag bor och ta cykeln till vårdcentralen Delfinen. Där träffade jag en manlig läkare som konstaterade att jag hade infektioner i hela kroppen och jag har skaffat mig kronisk bronkit men vet i fan om jag tänker lägga av med rökningen för att för eller senare dör man har jag fått lära mig. Fick en massa nya mediciner utskrivna, snart kan jag starta apotek här hemma känns det som.... så vad vill ni ha? Det är faktiskt så mycket att jag gnäller över det och pappa får påminna mig om alla, tur att man bor hemma fast att man är stor. Jag tittade på Project Runaway hela kvällen och sen däckade jag som en fisk på land.

Torsdagen sov jag till åtta då jag ringde och sjukanmälde mig och fick reda på att jag inte var välkommen förrän på måndag för att jag inte skulle bli mer sjuk och då blir jag skit sur fast det kunde jag inte tjata om då. Så jag lade hemma hela dagen och deppade och höll på att klättra på vägen. På kvällen snackade jag och Mandie över msn och blev helt skadade över det så vi bestämde att gå ut och gå i regnet fast att vi båda är sjuka och käkar antibiotika och allt. Vi kom till Domsten en mil från Höganäs och där blev vi jagade av några jäkla polacker (är ej rasist, hade sagt jäkla svenskar om det hade varit svenskar) så vi får panik och springer rakt ut i havet där det är svinkallt de står och väntar på stranden men efter en halv time ger de upp och lite senare vågar vi gå upp från havet och är helt dynjäklablöta och kläderna bara hänger på en som giftormar som väger ton och vill strypa än. Vi går till busshållplatsen och hoppas på att vi kan lifta med någon bil hem till Höganäs och vi står i bara regnjackor utan skor och byxor för det är så jäkla mycket kallare med kläderna på men det är inte en enda jävel som stannar.... tänk om vi hade blivit våldtagna och inte haft mobil med oss och sen hade ingen jävla billist stannat vad skulle man göra då!? Tillslut får vi lite energi och går till ett ställe nära Viken och hittar en cykel och tar den och cyklar hem. Klockan är precis fem och pappa är i badrummet och jag håller tummarna för mig själv att han inte ska höra mig men det gör han och han fråga vad jag gjorde ute och jag bara sa att jag bara hade varit ute och rökt och han bara jaja. Fast att jag hade en jäkla klädd hög i famnen och skorna i handen helt mungo.

Igår, fredag var jag och mandie tillsammans hos mig och blev hel tokiga ingen av oss hade tillräckligt mycket pengar för att köpa hederliga cigg bara till smuggelismuggel cigg fast när jag går in i butiken där jag handlar de så är det en jävla kvinna som står där och leker dum som säger att de inte har det och jag blir tokig och berätta för henne att hon är inkompetent. Jag och mandie försöker leta igenom hela lägenheten på pengar men hittar bara euro vilket man inte kan handla med där men sen så gick mandie ditt för att se om det var den riktiga gubben som ska vara där och det var han så vi fick cigg och mandie blev så lyrisk så hon snubblade till haha sen sprang vi hem till mig öh hundra meter bort och hämtade tändaren som vi hade glömt och satte oss på min fina uteplats med en massa gröna växter och blommor. Jag var nog trådgårdsmästare i mitt föra liv på tal om ingenting. vi lagade wallenbergare(haha hade varit kul om det var människa eller inte) kalvfärs och grädde banka ut till biffar och ströbröa och sen steka och göra gräddpotatismos och petit poriet. Skit gott men sen blev det galet igen och kan inte gå in på det....  på kvällen vandrade vi längst landsvägar till Kullaberg för vi skulle till årets fest i middle of noway så jäkla grym är den och allt är tillåtet.... Helt sjukt vi fick tjuts upp för berget av några killar som skulle dit när klockan var halv tolv, tog två timmar att gå till berget först från Höganäs. Tur att jag hade ficklampa på mig för annars hade vi inte hittat upp på stigen till själva gården. Där blev det helt galet för mig och mandie vi skrattade nästan ihjäl oss under nattens timmar och dansade som bara den och jag träffade en massa gamla goa barndomskompisar. Senare gick vi över berget med Viktor och Erik där vi blev lite lost men det gick bra för Viktor bor på berget och han hittar rätt bra i mörker sen så sa vi hej och kram och allt och började gå till Nyhamnsläge jag och mandie fast vi mådde så jäkla of i kroppen så vi lade oss ner på marken och försökte lifta men det var än en gång ingen jävel som stannar vad är detta för jävla land vi lever i!? Vi hittade en ny cykel med punka och den lånade vi och vid kvart i fyra kom en buss som frågade om vi ville åka med så då hoppade vi upp på den och sen var man hemma.

Idag har jag gnällt och fått feber igen men jag fick grillad majs till middag och bruschetta till lunch med Piccorino ost och viken tomater :D 

Linnea känner sig både sjuk i kroppen och i huvudet så blir allt jätte konstigt i detta inlägg så får det bli det, kram och puss neapea


Ps man får inte göra långa blogg inlägg men varför ska jag bry mig om det man ska gå mot strömmen inte följa den!

 

 


Sjuk!

Jag är riktigt sjuk nu, har lunginflamation och har fått reda på att jag har lyckats skaffa mig kronisk bronkit. Inte så kul att ha det i min ålder, hoppas att jag kan växa ifrån det med åren. Det jag nu gör om dagarna är att sova och sova. Men även tänka massa dåliga saker för det är så tråkigt att vara sjuk, känner mig allmänt deppig.

Läxor

Nu har man gjort läxor i tre timmar och är klar med alla men skulle gärna kunna sitta tre till, för jag gillar verkligen skolan för lägger man bara manken till så lär man sig så mycket som man kommer få användning för senare i livet.


Nu ska jag iväg och handla med pappa, orkade inta ta ut någon mat från frysen i morse. Så får vi se vad det blir för något när jag kommer hem  


Skola!

Nu är jag hemma, träffade My från Höganäs på bussen hem. Det var trevligt har inte mött henne på några veckor. Hon pluggar nu in ämnen som hon inte har fått betyg i på Filborna skolan. Idag har jag fått lite läxor som ska lämnas in i morgon bland annat klippa ut en artikel om internationell terrorism, hittade en i DN, skriva en text om hur man tolka de kriterier för betygen i historia och ta reda på historiska aspekter och skriva i engelskan om ungdomskriminalitet och skriva om ens egen rädsla för det. Ska nog gå bra fast att jag har feber och mår lite taskigt är så motiverad till att klara av allt. I kommunikationen idag blev vi indelade i grupper där vi skulle välja ut en gemensam bild och därpå skulle vi skriva en egen tolkning om den och diskutera i gruppen efter det. Vi tolkade alla bilden på olika sätt, rätt intressant att en bild kan förmedla olika saker till olika personer. Nu ska jag plugga!    


Dumma feber!

Nu har jag precis vaknat har sovit i några timar, fick hög feber så jag kände att jag var tvungen att lägga mig och sova ett tag. Nu mår jag lite bättre och har druckit en kopp med Tahiti thé med honung, halsen tyckte nog om det, hostar inte lika mycket. Jag orkar verkligen inte tillaga varm mat ikväll så det får bli någon Hönokaka med Lönneberga skinka, den enda jag äter. Hoppas att jag mår bättre i morgon för då sätter skolan igång på allvar. 

 


Min skoldag!

Vad jag är överlycklig, första skoldagen är över. Det gick toppen bra alla är snälla i klassen. Vi gick igenom det vanliga med mat listor och vi fick fråga ut varandra så att vi skulle lära känna alla i klassen. Det är en bra blandning av tjejer och killar vilket känns kul. Vi har fått en uppgift och det är att klippa ut en tidnings artikel om internationell terrorism, känns enkelt att hitta när man har DN hemma. Schemat vi fick var kalas bra, inte så långa dagar.


Mina tider är:


Måndagar, kl 08.00 till 11.15


Tisdagar, kl 08.00 till 15.15


Onsdagar, kl 08.00 till 15.30


Torsdagar, kl 08.00 till 14.45


Fredagar, kl 08.00 till 11.00


Kan det bli bättre tider!?


Lycklig som få!

Oh vad jag är glad, i morgon börja jag gymnasiet igen. Ska gå i tvåan på Campeon. Fast att jag är sjuk så ser jag fram i mot det, att få plugga och träffa nya människor. Har inte orkat skriva något tidigare idag på grund av den dumma förkylningen men min dag har bara bestått av att sova och sova


.


Jag är en snor.... Maja!

Jag är dunder förkyld, det enda jag gör är att snyta, nysa och hosta. Jag stör alla med mitt oväsen men kan jag hjälpa att jag blir sjuk!? På bussen hem ifrån Helsingborg tidigare i dag fick jag sura blickar mot mig hela tiden när jag hostade och framförallt när jag snött mig. Vad är det för fel på folket? Blir inte alla sjuka av och till? Inte som om jag stirra mig blint på någon för att den snorar. Det är ett mänskligt beteende att vara off från banan ibland. Jag har oturen att vara det två dagar innan skolan börjar, fy fan vad jag hatar det rent sagt ut. Om jag så ska ha 44° C i feber så ska jag kravla mig iväg till skolan, för ditt ska jag på måndag klockan åtta!


Ps jag vet om att man dör om man har så mycket i feber, men ni är inte dumma så ni förstår vinken. 
+ Här har ni mig på bild om ni är intresserade över att se hur förstörd jag ser ut att vara efter först ha festat en hel kväll och sen vakna upp dunder sjuk!          


     


Åsa! (min kläddångest)

Jag är ute en hel del och varje gång man lämnar dörren vill man ha något nytt på sig eller en kombination med kläder man inte har haft tidigare. Fast att  jag har fyra garderober fyllda med kläder så verka kläddångesten ändå vara min närmsta icke vän. Men har man för mycket utav det goda så kan även det bli svårt. Fick ett tips av en barndomskompis för att jag har gnällt så mycket över det och det var att ta det plagget som ligger längst in i garderoben för att återanvända det och det lär inte vara någon som kommer ihåg det. Ska försöka köra efter den principen i fortsättningen och se om livet blir enklare.   





Fest i Hbg!

Nu har man sovit en stund. Ska snart iväg till Helsingborg på en hemma fest. Har lite kläddångest, men jag är van det infaller alltid innan fester. Men funderar på att ta en lila klänning och ett par svarta pumps. Känns enklast så. Ska nog sova borta inatt med.  


Malmö festivalen!

Anlände nyss genom ytterdörren och det första jag gör är så klart att sätta mig vid datorn i köket för att checka vad som har hänt sen igår. Det blev en tripp ner till Malmö festivalen på kvällen igår. Det var med lite kort varsel men det gick att få till. Det var jag, Caroline och hennes pojkvän Daniel som tog tåget dithän. Vi mötte upp några vänner till Daniel; Mirre, Gobbi och Emil (Emil är dansk och hans namn uttalas E  mil). Vi käkade lite China box mat. Självklart blev det kyckling i Jordnötssås och ris för min del, bästa vad jag vet när det gäller sådan mat. Vi satt på stor torget och klubbade i oss det och därefter blev det en go efterrätts cigg. Flogging Molly var första bandet vi såg, riktig skön stämning allt. Därefter blev det Millencolin, fy fasiken vad kul det var att se dem live i Malmö. Känns som min röst är rätt down idag och träningsverk har man i vaderna efter allt hoppande. Jag gillar inte att komma med negativa grejer fast det fanns ett gäng invandrar killar som hoppade runt och puttade alla, även sparka gjorde dem. Inte så kul men en snäll kille ställde sig på den sidan av mig där de höll på så att jag slapp det hela. När en människa ställer upp för andra så blir jag verkligen glad, för det gör jag även själv när det behövs. Men annars en topp go kväll!


Sov hos Daniel inatt, han fick lägga sig på soffan. Jag och Caroline ockuperade hans säng. Emil fick ta en extra säng. Sov rätt så bra inatt, men vakande mitt i natten av massa skrik. Tydligen var det bara katter på gården sa Caroline. På morgonen försökte Daniels katt, Gandalf den snälla äta upp mina fötter och jag fick panik, Jag började försvara mig med kuddar mot en katt. Ibland undrar jag hur mitt huvud fungera egentligen, en katt är inte så farlig.

Nu ska jag rymma upp här hemma och ta en dusch.        


Ioh

Jag är helt väck idag i huvudet, känner mig helt slut efter att ha läst tidningen och ätit en Hönokaka. Ska nog ut och ta en cigg på uteplatsen och sen lägga mig en stund för att se om mina krafter kommer tillbaka. Inget jäkla tjafs nu över att cigg är farligt bla bla bla. Väljer jag att sätta en cigg till min mun och andas inn farliga ämnen så är det mitt val inte ert! 


Jag nu! Hur ser man ut !? Helt förstörd av trötthet.

Morgon kl ett

Jaha nu kanske borde man ta och äta lite frulle, det har gått förbi mig att man borde göra det varje morgon. Men man kan ju inte ha koll på allt här i världen, det får räcka med att jag har som vana att läsa DN när jag vaknar. Vet om att jag har en stolt far nu.   

RSS 2.0